منحصرا زبان - فرصتهای تحصیلی و بازار کار
سلام به همه علاقهمندان رشته زبان، من عادت ندارم مقدمه بنویسم پس مستقیم میریم سراغ اصل مطلب:
به درخواست خیلی از دوستان و همراهان گروه زبان اهورا تصمیم گرفتم در مقالهای جامع تر و بهنحوی آپدیتی بر مقاله بازار کار و فرصت های شغلی رشته های زبان خارجی درباره فرصتهای تجاری و بیزنسی که این رشته میتونه در زندگی شما بهوجود بیاره رو بر روی سایت قرار بدم.
تقریبا میشه گفت رشته زبان هرچند با گرایشهای متنوع از بازار کار تقریبا مشابهی برخوردار هست. این به این معنیه که زیاد تفاوتی نداره که شما کدوم گرایش از بین مترجمی، آموزش و ادبیات رو بخونید چرا که معمولا در بازار کار، زبان به عنوان یک ابزار و وسیله شناخته میشه و نه یک رشته تخصصی. البته این نوع نگاه برای افکار غالب جامعه و بازارهای جنرال و عمومی هستن. اما در قالب تخصصی و آکادمیک و با نگاه دقیق و تفکیکی میشه گفت هر گرایش شما رو در اون حوزه متخصص میکنه. مثلا مترجمی شما رو تبدیل به یک مترجم حرفهای، آموزش شما روتبدیل به یک دبیر حرفهای و ادبیات هم شما رو تبدیل به یک منتقد و حتی شاید جامعه شناس حرفهای میکنه.
اما اجازه بدین که خیلی درگیر این موضوعات و مباحث تخصصی نشیم و با نگاهی ساده درباره فرصتهای شغلی این رشته توضیح بدیم.
در مقاله قبلی چندتا شغل ساده و بی دردسر رو ذکر کرده بودم مثل مترجمی، تدریس، استاد دانشگاه شدن، همکاری با آژانسهای مسافرتی و...
اما الان میخوام بهتون بگم که با انتخاب رشته زبان یک دنیای وسیع و پر از تنوع حداقل در زمینه تحصیلات تکمیلی و مقطع ارشد به روی شما باز میشه. شما میتونید با داشتن مدرک لیسانس زبان تقریبا در هر رشتهای که دوست دارید تو ارشد درس بخونید چون این درس تو همه رشتهها از فیزیک و حقوق گرفته تا مدیریت یکی از بالاترین درصدها رو تو کنکور داره.
مثلا من در مقطع ارشد با تغییر رشته از زبان و ادبیات انگلیسی در کنکور مدیریت شرکت کردم و با کمترین زمان مطالعه در بهترین دانشگاه کشور در رشته کارآفرینی پذیرفته شدم. چون زبان رو نزیک به 90 درصد زده بودم. پس اولین چیزی که باید متوجه شید اینه که نه تنها انتخابهای شما محدود بلکه بسیار زیاده و گسترده ست.
اگر تصمیم دارید زبان رو تا دکتری ادامه بدین هم باز میتونید به موفقییتهای زیادی برسید چون بشر همیشه در حال تکاپو بوده تا راه سریعتر و راحت تری رو برای برقراری ارتباط با مخاطب هاش برقرار کنه. حتی در دنیای امروز اپلیکیشنهای متنوع مثل دولینگو و روزتا استون و... هم به کمک شما میان تا از طریق آموزش زبان بی نهایت مشتری کسب کنید.
مطلب رو خلاصه میکنم و انشالله در مقالات بعدی نگاهی دقیق تر به فرصتهای شغلی این رشته میندازیم اما در انتهای این بخش تعدادی از رشتههایی که به نظرم در مقطع ارشد بهترین مکان پیشرفت برای فارغالتحصیلان رشته زبان هستند رو لیست میکنم.
زبانشناسی رایانشی (رشتهای جذاب با هدف به کارگیری تکنولوژی در راستای آموزش زبان)
حقوق بین الملل
مدیریت بازرگانی بین الملل
مدیریت کارآفرینی بین الملل
مدیریت توریسم و گردشگری
فلسفه و هنر (بیشتر به گرایش ادبیات انگلیسی در مقطع کارشناسی نزدیکه تا آموزش و مترجمی)
توصیه میکنم با خوندن مقاله مشاوره و موفقیت در کنکور سراسری منحصرا زبان و نگاه به تجربیات کاری شخصی من هم اطمینان پیدا کنید که با رشته زبان چقدر فعالیت های تجاری مختلف میتونید انجام بدین.
موفق و سربلند باشید.
با عضویت در کانال رسمی گروه زبان اهورا از آخرین مطالب در سریعترین زمان مطلع شوید.
-
نویسنده :
محمد محمودی
- 17 نظر
- 9756 بازدید
نظرات خود را بیان کنید
بهار
مریم
محمد محمودی :
to a_jahn
محمد محمودی :
بهینا
Real Me
باران
الهه
زهرا
محمد محمودی :
Zahra
علی
محمد محمودی :
سعید خرم دل
محمد محمودی :
سحر